Pic

Yin Yoga

Yin Yoga is een eeuwenoude vorm van yoga die zich focust op het mobieler maken van onze gewrichten. In deze vorm van yoga worden de houdingen langer vastgehouden (3 tot 5 minuten), zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen, te herkennen en te verleggen. Het lijkt een passieve vorm van yoga, maar door het langer aanhouden van de houdingen voelt het als zeer intensief.

Bij yin yoga gaat het erom dat je zoveel mogelijk je spieren ontspant waardoor er optimale rek plaatsvind op bindweefsel. Hierdoor komt er ruimte rondom de gewrichten waardoor je makkelijker kunt bewegen. Hierdoor voel je je fysiek en mentaal sterker. Yin yoga kan je helpen om beter in balans te komen en meer tot rust te komen. Het heeft alles te maken met het je bewust worden van het moment, het hier en nu, het leegmaken van je hoofd, het in contact komen met je gevoel (Mindfullness).

Yin yoga is voor iedereen toegankelijk en je kunt op elk gewenst moment instromen in de lessen. De lessen zijn voor iedereen geschikt, ook voor mensen met klachten en aandoeningen (rugklachten, fybromyalgie, rusteloosheid etc).

Je gebruikt je lichaam niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om in het lichaam te komen, om het beter te voelen. Yin yoga geeft ruimte in de “ruimste” zin van het woord en is een cadeautje voor jezelf.